Het was feest gisterenavond. De gemeenteraad vierde de terugkeer van de zomerse genoegens naar het politiek winterbedrijf. Nieuwe griffiers, vetrekkende raadsleden, nieuwe raadsleden, een trouwende gemeentesecretaris en Marianne Weber op het podium bij de “Tranen van van Cooth”. Een hartelijk woord voor zieke collega’s.

Rian Verwijmeren gaat uit de politiek en dat vind ik verdomd jammer. Ze had een hele oprechte inbreng en kon wel eens uitspreken wat ik dacht. Ze nam het altijd op voor jongeren en heeft er zodoende zeker aan bijgedragen dat jongeren niet steeds maar onnodig werden gecriminaliseerd. Dat waardeer ik erg in haar. Als ze deze weblog ooit leest, dikke duim en bedankt Rian. Het was me een eer met je samen te werken.

Maar het was ook voor mezelf een beetje de terugkeer op het politiek forum. Ik heb er erg van genoten. Weer eens lekker publieke geheimen gehoord en gecreeerd. “Wat denk je van de Mega-mall in Tilburg?…..Nou de fractievoorzitter uit Tilburg en de Statenfractie….”bzzzz…blabla”
“Ik hoorde dat die wethouder….wow….had IK niet gedacht….”.
“Zeg, die sluitingstijdenproblematiek. Ik ben de afgelopen tijd in zoveel steden geweest……bzzzzzz….gaat daar echt uitstekend, ook zonder heel veel extra politie”. “Ook in de horeca hoor ik best hele verschillende verhalen…..”
“Ik zag een dossiertje over Peter Werther liggen…..bzzzz. Nee joh, over de bouwplannen in Ulvenhout. Ik hoop dat we met hem goede afspraken over beschikbaarheid voor verenigingen en muziek kunnen maken. Met de nieuwe Wro moet dat toch kunnen, of zijn we nog niet zo ver”?

“En, doen het CDA en VVD dan ook mee, want dat is wel de absolute voorwaarde voor de toekomst…” Het onderwerp hiervan hoorde ik net niet.

Onder het vrolijk gezang van Marianne Weber trok de stoet raadsleden, bestuurders en topambtenaren na deze avond weer de stad in. Burgers van alle rangen en standen spreken ons aan en willen wat zeggen of weten. Wat je merkt is dat naast het politiek bedrijf, de polititici van deze schitterende stad gewoon toffe mensen zijn die elkaar over het algemeen hoog hebben en die elkaar op het persoonlijke vlak goed kunnen vinden. Misschien is dat wel het grootste geheim van een stad waar het goed mee gaat, en een opdracht aan iedereen.