PVV
Het was onmogelijk een zekere glimlach te onderdrukken toen de PVV’er Lucassen bleek een iets andere historie te hebben dan Wilders dacht. Althans….dat moeten we aannemen, Wilders is te slim om deze man binnengehaald te hebben wanneer hij de geschiedenis van de man had gekend. Of het kabinet daarmee in gevaar is….dat is op dit moment niet te overzien. Wat moet Wilders nu doen?
Het moreel gezag van de PVV staat op het spel. Wanneer Lucassen in de fractie blijft is er reden om aan te nemen dat Wilders langzamerhand de schaapskleren afschudt en laat zien wat zijn beweging echt is. Kan hij zijn politieke éénmansvereniging blijven controleren? Maar dat niemand hem heeft gewaarschuwd is toch vreemd. Inmiddels een lijstje van acht PVV’ers met een vervelende achtergrond. Nederland staat echt te kijk met een parlement met dit soort bedenkelijke types.

Buitenhof
In Buitenhof een gesprek met Nobelprijswinnaar, de Indiase econoom
Amartya Sen.

Mensen hebben meerdere identiteiten. Daar is niks mis mee, ook niet met een identiteit als Nederlander…We moeten uitkijken onnodig mensen te demoniseren. Hij heeft het liever over propaganda dan over populisme. Je moet vertrouwen in een volk houden en het redelijk denken en willen van de meeste mensen.

Nationaliteitsgevoelens kunnen de identiteit van een volk vergroten of verkleinen: In de WOI , beperkte de nationaliteit de identiteit. Let dus op bij identiteiten of deze de blik verruimen of verkleinen. Dan is de nationale identiteit gevaarlijk. Maar het kan ook een volk vergroten als ze ich Nederlander voelen en daarmee alles verenigen wat in Nederland is.
De identiteiten van West Europa, bijvoorbeeld Groot Brittannië zijn opgebouwd vanuit grote bevolkingsmigraties. Zo gaat nou eenmaal de geschiedenis.

Teun de eierboer
In Antwerpen vonden we enige tijd geleden het beeld van Teun De Koekeloer vonden. Ik was altijd van plan nog eens in de achtergrond te duiken.Een aardige geschiedenis. Teun vertolkte de gevoelens van het volk…
Dat hem als woordvoerder kan nemen…
Er zijn in meer steden dit soort bliksem-afleiders…
Bijvoorbeeld in Rome zijn er een aantal z.g. statue parlanti..sprekende beelden.
<!–
WriteFlash('http://fotogallerij.teundeeierboer.be/#2‘);
//–>http://fotogallerij.teundeeierboer.be/#2