In 2009 heb ik op deze weblog al mijn enorme zorg geuit over de navolgers van partijen als PVV en hun extreme voorlieden als Geert Wilders. Bosma heeft het toen zelfs letterlijk gezegd….”rode sociaal democratische neuzen afhakken.”
Wilders roept niet letterlijk op tot daden als in Oslo, waar 85 jongeren van sociaal democratische achtergrond werden geslacht. De dader was wel een sympathisant van het gedachtengoed van Wilders. De manier waarop Wilders expliciet de PvdA opzettelijk belachelijk maakt, geeft ruimte om te denken dat het ook niet zo erg is om een sociaal democraat stevig aan te pakken. Hij heeft totaal geen respect voor wie dan ook en dat roept mensen die wel een zieke geest hebben, maar niet de retorische gaven van Wilders op, om dit soort daden te plegen. Hij creƫert de glijbaan die mensen tot dit soort daden brengt, maakt het iets aanvaardbaarder want ze zijn toch al belachelijk en verwerpelijk en een plaag voor de samenleving.
De politici van CDA en VVD zeggen nu ook,…best een aardige vent die Wilders, goed mee te werken.. kortom….als de navolgers van zijn gedachtengoed een keer een beetje uit de band springen….niks mis mee. Moet een keer kunnen. Net als Wilders zullen ze hun “afschuw” uitspreken en zich haasten om te zeggen dat het geen pas heeft dit te koppelen aan de PVV of Wilders……natuurlijk niet.
Maar het wachten is op een soortgelijke rechtse aanslag in Nederland, in navolging tot wat Wilders niet zo erg vindt…de importeurs van Arabisch stemvee een beetje (laten) sarren en martelen….
Ik was bang van Wilders en zijn opvattingen en blijf dat voorlopig, tot ons volkje stopt met het steunen van dit soort populistische politieke filosofie. De buik regeert en niet het hoofd.
De situatie zoals nu lijkt op de periodes voorafgaand aan Kristallnacht en de Batholomeusnacht. De geest van het volk wordt rijpgemaakt…..Op een bepaald moment kan niemand de geesten meer temmen die worden “vrijgemaakt”om de wensen van het volk te volgen!!! Barrabam!!!

Persinfo over Oslo