Dames en heren……wat u NIET gewonnen heeft…..

Met enkel de uitbreiding van het aantal nachtzaken naar 10 realiseren we enkele simpele dingen niet die het nieuwe horecabesluit voor iedereen zoveel draagbaarder zou maken.

Geen enkel “gewoon” cafe kan aan het regiem voldoen. Daarmee degradeert de gemeenteraad het uitgaan na twee├źn tot dansen in keiharde muziek. Geen gewoon gezellig cafe waar mensen na tweeen nog terecht kunnen. Om deze eenvoudige dingen was het oorspronkelijk begonnen.

Blog Image

Geef het college een klein beetje extra ruimte wat betreft het aantal zaken als dat gezien de variatie gewenst is en geef het college de opdracht en de mogelijkheid om bij de toekenning van de late vergunningen ook rekening te houden met de kwalitatieve, verschillende uitgaansbehoefte. Daar horen toch ook enkele gewone kroegen bij wat mij betreft en MEZZ. Tom Poes….verzin een list.

Als ook zo’n simpel verzoek niet op draagvlak kan rekenen dan vraag ik me echt af wat ik nog in de politiek te zoeken heb.

Zal ik zo recalcitrant zijn om een amendement in deze richting voor te bereiden?
Zou er toch een solide draagvlak onder een meerderheid van de raadsleden zijn die mijn amendement en bijgaand dringend verzoek zouden willen steunen?
Zal ik dat met hoofdelijke stemming afwikkelen?
Krijg ik de PvdA fractie nog zover om een ultieme poging te doen? Gooien we teleurgesteld de handdoek in de ring?