De foto is helaas minder scherp dan ik had bedoeld maar……
deze ijverig beestjes, wespen genaamd, hebben het ontiegelijk druk namelijk.
Ze verzamelen vleeswaren, bijvoorbeeld een stukje ham.
Waarom doen ze dat nou toch….als BNdeStem zegt dat je maar wat lummelt, dan kun je dat eigenlijk maar beter doen. Anders kijkt de politiek straks niet naar je om.

“Wat is er aan de hand”, vertelde mijn docent destijds toen ik nog voor leraar biologie leerde. Wel….de wespen die je ziet rond vliegen zijn tot eind augustus bezig met het voeden van hun poppen. Heel bijzonder. Ze geven de poppen vlees, en deze scheiden dan suikers af om de wespen te voeden. Ze kunnen niet anders die wespen….de natuur heeft ze zo gemaakt. Ze zoeken kadavers. Tot…….op een kwaad moment de koningin van het wespenvolk stopt met het leggen van eieren. Dan hoeven de poppen geen vlees meer, er wordt geen suiker meer afgescheiden en dan zijn ze dus werkeloos. Daarvoor is het nu nog te vroeg. De iets te onscherpe foto laat dan ook een wesp zien die doet waarvoor zijn kaken zijn ontworpen. Vlees afknippen.
Maar….ik heb ook wel een wesp stiekem ondeugend zien zijn. Snoepte van de rand van een potje thaise loempiasaus.
Maar dit is dus het verhaal. Ze zijn dus niet aan het rondlummelen, maar ijverig vlees aan het zoeken.