Ik had hem een goed (laatste) politiek jaar toegewenst. Ondanks alle verschillen die tussen onze politieke partijen bestaan, hebben Ans en ik altijd graag met André en Jetty van doen. Ik vind het triest dat hij nu op deze wijze weg moet, terwijl hij en Jetty zo hard hebben gewerkt om tussen emotie en ratio weer voldoende eenheid te bevechten. Vanuit herstel had hij zijn werk net weer hervat.

Aan de andere kant heeft André meer dan voldoende politieke ervaring om te beseffen dat de ingeslagen weg maar één kant uit kon.

Het doet me persoonlijk pijn dat zijn afscheid niet op een elegantere wijze kon plaatsvinden. Hij verdiende vanuit zijn persoonlijke inzet en gedrevenheid een andere afronding van zijn politieke carrière.

Politiek blijkt eens te meer een hard vak soms. Het afbreukrisico is er altijd en is een onvoorspelbare carrière-sloper.