Ergens in oktober overkomt een kennis van ons een horrorscenario. Kafka in het kwadraat en ook nog echt gebeurd. Vooraf: de man in kwestie is me zeer goed bekend. Een zachtaardige vriendelijke vent. Kok, gĂ©rant, horecamens….wil graag een eigen restaurant beginnen.

Op de bewuste avond werkt hij in een restaurant in Amsterdam. Keihard werken, drukke avond en zelfs premier Rutte was die avond een van zijn gasten.

Daarna naar huis. Koopt nog een fles wijn om thuis nog wat te drinken.
Halverwege word hij in een steeg door twee mannen aangevallen. Ze beginnen hem te schoppen en te slaan. Trekken hem een kap over het hoofd en schoppen en slaan door. Inmiddels hebben ze ook de fles wijn kapot geschopt. In pure paniek zoekt hij een uitweg omdat ze hem ook dood zouden kunnen schoppen.

Hij tast in zijn zak en vindt de fles wijn. Met zijn vingers voelt hij dat het etiket nog vast zit aan scherven glas. Terwijl ze door gaan met hem te mishandelen trekt hij een stuk van de flas uit zijn zak, in het blind want hij heeft een kap over zijn hoofd. Hij raakt een van de twee en ze stoppen met het mishandelen. Een van hen heeft stevige wonden in het gezicht.

Terwijl hij naar huis weet te komen hebben de twee mannen al aangifte tegen hem gedaan. Voor hij het weet is hij opgepakt en heeft hij vier dagen in de cel gezeten.

Twee getuigenissen tegen hem die zeggen dat hij in een steeg hen opwachtte om ze te mishandelen met een stuk wijnfles. Hij heeft geen getuigen….dat soort gajes werkt het liefst zonder getuigen.

Een puur Kafkaiaans horror scenario. Hij kan niets bewijzen en wordt binnenkort veroordeeld voor zware mishandeling.

This is Holland…..Amsterdamned