Nu mag ik niet meer zwijgen.
Het grootste goed dat we in Nederland bezitten is vrijheid. Vrijheid van vereniging en vergadering. Vrijheid van godsdienst en om te gaan en staan waar we willen.
Er is met de Islam als godsdienst helemaal niks mis. De basis wordt gevormd door het solide boek dat het Oud Testament noemen. Christendom en Islam delen het geloof in dezelfde God. Meer nog dan veel christenen zijn islamieten godvrezende mensen. De oude geschriften van elk geloof kun je zo uitleggen dat er niet mee te leven valt. Helaas zijn er plekken in deze wereld waar bepaalde vreemde lieden culturele misgroei hebben gelegitimeerd door een onaanvaardbare uitleg van de Koran of het Christendom. Dat vinden ook bijna alle moslims. Wat is het nou toch dat we in dit land niet kunnen verdragen dat er verschillende geloofsrichtingen bestaan.
Voor mij is het gemakkelijk, ik geloof helemaal niet een een god en ook niet in een Schepper. Ik ben dus voor een radicale scheiding tussen geloof en profaan is. Dat mensen zich een of enkele keren per dag voor of tot hun god willen wenden, vind ik overigens prima.
Maar dat er in dit land iemand de grondwet wil veranderen om een bepaalde geloofsvertuiging uit te bannen, dat is voor mij onaanvaardbaar.
Handen af van de grondwet Wilders. Als je geen 24 uur bescherming zou hebben zou je je dergelijke vergaande uitspraken niet eens kunnen permitteren.
Het zal toch zeker niet zo zijn dat beschaafdheid verdwijnt door te veel bescherming? Dan wordt het tijd daar wat aan te doen.
Wanneer verliest iemand het recht op bescherming??