Merkwaardig hoe snel VVD fractievoorzitter Rutten het land de grond in probeert te praten luidkeels eisend dat de schatkist nu totaal anders beheerd moet worden dan onder Zalm.

Blog Image

Hij maakt wel heel erg opvallend gebruik van de grilligheid van de beurs die hij als VVD’er juist altijd zou moeten omarmen. Dat is nou eenmaal vrije markt bij uitstek. Ook opvallend hoe hij opnieuw pleit voor een cyclische reactie terwijl het kabinet juist kiest voor vertrouwen. En na een dag beginnen de koersen weer te stijgen. Beurzen zijn emotie, dat maakt beleggen ook zo moeilijk.
Het valt vaak niet te begrijpen wat er op de beurs gebeurt. Massa-hysterie maakt mensen tot kuddedieren. Geiten hebben ook een blikveld waarin iedere beweging aan de horizon de kuddes tot rennen aanspoort.
Beurzen zijn emotie en daar moet je je niet door laten leiden. Hetzelfde geldt voor Rutten.