Terwijl er volgens Pechtold nog diverse mogelijkheden bestaan voor parlementaire meerderheden, LIJKT Rutte met verdachte eeuwige glimlach en gladde slangachtige toelichting, te hebben gekozen voor een gedoogkabinet met Wilders als grote steunpilaar. Dan is er een gedoogkabinet met de partij die de helft van zijn aanhang verloor (CDA) die de helft van het kabinet levert…
Die steun van 1 zetel meerderheid (76) en geen meerderheid in de Eerste Kamer, komt dan van een Partij met 1 lid….
Heb je dan niet de leiding van het land slim in handen gegeven van een Grote Leider met een afschuwelijk gedachtengoed….
Waar is die VVD waar we vroeger schouder aan schouder mee stonden in de tijd van de Centrum Democraten? Waar is die VVD van vrijheid voor iedereen??
In een regering met steun van een man die Law and Order in het land wil afpersen….
Wat heeft een liberaal daar nou mee te winnen??

Wat heeft het CDA er nou mee te winnen dat ze gesteund, gedoogd wordt door iemand die de vrijheid van godsdienst fundamenteel aantast. Of komt het het CDA stiekem wel goed uit….een beetje boe tegen de Islam…..een moderne kruistocht.
Zou het CDA stiekem de vrijheid van godsdienst vooral voor de eigen geloofsrichting willen reserveren. Dus als iemand anders de Islamieten wegjaagt en je hoeft het zelf niet te roepen komt dat heimelijk beter uit…..? Ik mag zo pervers niet denken van mijn eigen omgeving….maar ik moet wel, want ik zoek naar een verklaring voor het meest ongerijmde dat bijna staat te gebeuren….OF…..

Is ook deze verkenning een onderdeel van een veel te lang theaterstuk??
Is het hele spel bedoeld om Verhagen expliciet te laten terugroepen door Lodders en Aantjes? Een lachende Verhagen die handenschuddend en schouderkloppend, contrecoeur tegen Geert moet zeggen dat in het democratisch proces de achterban van het CDA hem dwarszit…..Hij kan niet anders…..sorry Geert…wat hadden we het eigenlijk mooi voor elkaar samen….ze snappen het niet….maaaaar ik kan niet met je verder.

Moet Rutte worden teruggeroepen door de sociale krachten in de liberale partij…??

Krijg ik misschien toch nog gelijk??
Zit Cohen al lijstjes te maken van wat ie allemaal binnen wil halen door…..tot morgen of overmorgen een middenkabinet af te wijzen?? En weten Verhagen en Rutte al lang hoe het nieuwe kabinet met de PvdA er uit gaat zien??
Als je stevig minderhedenbeleid wilt…toch maar Albayrak?
Dan heeft mijn stem straks echt meerwaarde.
Mijn kabinet.. stevig, solide, zware meerderheid, getemperd maar sociaal beleid….
Schiet op jongens…het land wacht….

Enne….als dit er toch nog uitkomt heb ik een verdomd goede fles wijn verdiend en zal ik met genoegen er een prachtige tournedos Henry IV bij bakken. Met gedoogsteun van mijn familie.

Maar liever nog paars-plus….dan verlies en koop ik wel prachtige wijn…erg he…