Schreeuw om cultuur.
De mensen die werken in cultuur leggen vast hoe deze samenleving zichzelf voelt. Wat je hoort..als je wilt weten wat mensen in onze era mooi vonden. Cultuur creëert geschiedenis en verbeeldt. Cultuur loopt vooruit of registreert. Het is niet genoeg om dat te beperken tot uitingen die door marktpartijen worden gefinancierd. Cultuur heeft een eigen eigenwijze opdracht. Die betalen we samen.
Een wereld zonder dans, zonder de tonen van Bach, zonder de gymnopède van Satie, zonder Jazz, zonder opera zonder omroepkoor is ondenkbaar. Het kost geld en dat is ook nodig.
De geschiedenis heeft documenten nodig die weergeven hoe de werkelijkheid en de verbeelding waren.

Bezuinigen moet…dat besef ik ook wel.
Moet je dat niet eerder zoeken in minder politie, minder gevangenissen, minder levenslange opsluiting? Minder wraak, meer realistische straf. Misschien ook wel een pas op de plaats in inkomensontwikkeling. Collectief nemen om collectief te besteden. Vermindering aftrek hypotheekrente, betaald in de spits rijden.. Maar wel eerlijk en solidair.